Любченко підписав із в.о. президента Експортно-імпортного банку США меморандум про взаєморозуміння

Документ, підписаний Любченком, спрямований на нарощування економічної співпраці США та України
Фото: Міністерство економіки України / Facebook
У межах візиту президента України Володимира Зеленського до США перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко підписав із в.о. глави Експортно-імпортного банку США Джеймсом Барроусом меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомив Офіс президента України.

"Документ спрямований на реалізацію зацікавленості України та США в нарощуванні економічної співпраці, зокрема торгівлі товарами і послугами, шляхом фінансування американського експорту в Україну коштом федеральних ресурсів", – пояснили в релізі.

Угода передбачає співпрацю щодо інфраструктурних проєктів, у сільському господарстві, енергетиці та цифровій економіці.

Сторони планують використовувати середньо- і довгострокові гарантії, а також прямі позики з боку Ексімбанку США для фінансування американського експорту в Україну в обсязі $3 млрд.

Контекст:

Зеленський у ніч на 31 серпня прибув до Вашингтона. Головною темою його зустрічі з президентом США Джо Байденом стане залучення США у процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, підкреслював глава МЗС України Дмитро Кулеба.

За словами амбасадорки України у США Оксани Маркарової, основні складники зустрічі двох лідерів у Білому домі сторони вже розпланували й погодили.

У Вашингтоні також проведуть зустрічі з керівниками основних для україно-американських відносин міністерств і дві презентації за участю Зеленського та його дружини Олени, відбудеться відкриття Українського дому.

Зеленський у межах візиту до США провів зустріч із главою Світового банку Девідом Малпассом. Президент України зокрема ознайомив делегацію СБ із реформами, які проводять у країні.