"Метінвест" увійшов до 15 найкращих працедавців України воєнного часу за версією dsnews.ua

"Метінвест" увійшов до рейтингу найкращих працедавців України воєнного часу
Фото: metinvestholding.com
Українська група "Метінвест" увійшла до переліку 15 найкращих працедавців України воєнного часу, який склала редакція видання dsnews.ua.

До рейтингу, опублікованого 27 квітня, потрапили компанії "з великим штатом, які пропонують гідні умови праці, цікаву й соціально значущу роботу, будують міцні й довірчі стосунки в колективі, а також допомагають працівникам, піклуються про їхнє фізичне та психологічне здоров'я, вкладаються у програми навчання та розвитку персоналу".

Редакція виділила компанії за такими показниками: збереження/збільшення робочих місць і заробітної плати, програми допомоги співробітникам (зокрема, військовим, переселенцям та їхнім сім'ям), – і опублікувала їхні історії стійкості.

"Групі вдалося утримувати статус одного з найбільших роботодавців України, попри серйозні виклики війни. До повномасштабного вторгнення 37 тис. співробітників працювали на підприємствах "Метінвесту" в Маріуполі й Авдіївці, тому головним завданням роботодавця було організувати оперативну та злагоджену евакуацію. Зусиллями компанії було вивезено понад 20 тис. співробітників і членів їхніх сімей. Для вимушених переселенців група підготувала понад 6 тис. місць тимчасового житла, забезпечила переселенців продуктами харчування й необхідними речами. Також у Запоріжжі й Кам'янському створили центри реабілітації та реінтеграції для надання консультацій, медичної та психологічної допомоги. Пропонувалися нові робочі місця або ж за потреби – перенавчання з виплатами стипендій", – ідеться в описі компанії "Метінвест".

Згідно зі статтею, приблизно 8 тис. співробітників "Метінвесту" захищають Україну від російських окупантів у лавах сил оборони, група забезпечила їх бронежилетами, касками й зимовою формою.

"Для допомоги мирним мешканцям "Метінвест" започаткував гуманітарний проєкт "Рятуємо життя", у рамках якого близько 500 тис. людей отримали понад 4 тис. тонн товарів першої потреби, а лікарні Запоріжжя, Кривого Рогу, Авдіївки та Кам'янського – медикаменти й обладнання майже на €250 тис. У межах ініціативи був відкритий напрямок психологічної реабілітації для мирних мешканців за допомогою програми "Незламна мама". А разом із Protez Hub проєкт проводить програму із протезування співробітників і членів їхніх сімей. 13 людей уже отримали протези вартістю 30 тис. Група витратила 2,5 млн грн на створення першої в Україні онлайн-платформи для фахівців у галузі протезування", – ідеться у статті.

Окрім "Метінвесту", до рейтингу увійшли корпорація Biosphere, мережа "Brocard-Україна", енергохолдинг ДТЕК, мобільний оператор "Київстар", мережа магазинів EVA, компанії МХП, РГК, "Фармак" і "Philip Morris Україна".

Контекст:

Із 24 лютого 2022 року компанія "Метінвест" спрямувала на допомогу країні понад 3,1 млрд грн, із яких більше ніж 1,6 млрд грн – на потреби армії в межах "Сталевого фронту" українського бізнесмена Ріната Ахметова. Компанія передала захисникам вже понад 1,2 тис. дронів. Такої кількості безпілотників армії не постачає жоден приватний бізнес, наголошували в компанії. Окрім того, "Метінвест" передав бійцям приблизно 1700 тепловізорів, 321 автомобіль і "швидкі", а для заправлення машин надав понад 1,1 млн літрів пального.