Мінекономіки України підвищило граничні ціни на бензин та дизпаливо

Проти початку січня середня ціна на бензин зросла на 0,95 грн за літр
Фото: depositphotos.com

Міністерство економіки України 13 січня опублікувало нову середню вартість бензину та дизельного палива, на підставі якої розраховують граничну ціну продажу палива в мережах українських АЗС. Про це повідомила пресслужба міністерства.

На підставі розрахунків НАК "Нафтогаз України" визначено середню вартість 1 літра дизельного палива, вона становить 25,16 грн, та 1 літра бензину – 27,92 грн.

"З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензин не має перевищувати 32,92 грн за літр, на дизпаливо – 32,16 грн за літр", – зазначила "Економічна правда".

Проти початку січня середня ціна на бензин зросла на 0,95 грн за літр, на дизпаливо – на 1,34 грн.

Контекст:

Кабінет Міністрів України 14 травня 2021 року встановив межу націнки на паливо у мережах АЗС. Ціна літра дизельного палива не може зрости більше ніж на 7 грн, а бензину – більше ніж на 5 грн. Ці обмеження вводять під час дії карантину. Тимчасове держрегулювання цін на продаж у мережах АЗС бензинів А-92, А-95 та ДП пояснювали необхідністю запобігання зловживанням суб'єктів господарювання та забезпечення доступного палива для населення.