Мінфін попередив українців про нове шахрайство навколо фінансової піраміди МММ

Мінфін підкреслив, що не виплачує компенсації за МММ
Фото: kinopoisk.ru

Українцям стали надходити дзвінки з пропозицією компенсації від Мінфіну за участь у піраміді МММ за умови сплати "податку", зазначили у відомстві.

Останнім часом шахраї поширюють неправдиві дані про виплати коштом держави акціонерам фінансової піраміди МММ, яка розвалилася у 2012 році. Про це попередила прес-служба Міністерства фінансів України.

За інформацією відомства, шахраї телефонують із Києва під різними іменами і кажуть, що за рішенням суду Мінфін зараз виплачує відповідну "компенсацію". Далі повідомляють, куди варто приїхати, щоб відновити квитанції, і який "податок" для цього необхідно сплатити.

"Оскільки відповідно до статті 152 Цивільного кодексу України акціонерне товариство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями, а також враховуючи те, що держава не брала на себе зобов'язань щодо здійснення будь-яких виплат акціонерам МММ, інформація про здійснення зазначених виплат Мінфіном є неправдивою", – ідеться в повідомленні.

Міністерство радить звертатися у правоохоронні органи у разі надходження таких дзвінків.

Творцем відомої фінансової піраміди в СНД МММ є росіянин Сергій Мавроді. На початку 1990-х жертвами піраміди стали від 10 до 15 млн осіб. Мавроді засудили до чотирьох із половиною років позбавлення волі. У травні 2007 року він вийшов на свободу.

У січні 2011 року Мавроді знову створив піраміду МММ-2011, яка розвалилася через кілька місяців. Після цього було створено МММ-2012. У травні 2012 року проти Мавроді знову порушили кримінальну справу, він переховується від влади РФ.