"Нова пошта" планує доправляти пошту безпілотниками

У "Новій пошті" планують, що безпілотник будет швидко доправляти пошту між містами

Фото: Нова Пошта / Facebook

Співзасновник компанії "Нова пошта" В'ячеслав Клімов зазначив, що з часом у її структурі може з'явитися інжинірингова компанія, яка доправлятиме пошту за допомогою безпілотників.

"Нова пошта" тестує доправлення пошти за допомогою безпілотних літальних апаратів, сказав співзасновник компанії В'ячеслав Клімов 19 квітня на конференції Спілки українських підприємців у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз наші працівники тестують доправлення безпілотником. Це буде не іграшковий безпілотник, а візуально справжній невеличкий літачок, який буде просто швидко доправляти пошту між містами", – зазначив він.

Клімов додав, що в структурі "Нової пошти" може з'явитися інжинірингова компанія, яка займеться питаннями доправлення пошти за допомогою безпілотників.

"Нову пошту" було засновано у 2001 році. Компанія надає послуги експрес-доставки документів, вантажів і посилок. У "Нової пошти" є понад 2300 відділень, більше ніж 1400 автоматизованих поштових станцій і 40 сортувально-перевантажувальних терміналів. Компанія здійснює адресну доставку в більше ніж 28 тис. населених пунктів України.

Про намір використовувати для доправлення пошти безпілотники заявляли і в державній "Укрпошті". У червні 2016 року компанія протестувала дрон ізраїльської Flytrex.