НСЗУ виплатила медзакладам за лікування пацієнтів із коронавірусом 11 млрд грн

НСЗУ платитиме за одну команду медиків, які лікують пацієнтів із COVID-19, 634 тис. грн
Фото: National Bank Of Ukraine Національний банк України / Flick

Національна служба здоров'я України з початку 2021 року виплатила медзакладам, які лікують у стаціонарах пацієнтів із COVID-19, 11 млрд грн.

Про це 18 листопада під час брифінгу, який транслювали на сторінці МОЗ у Faceboоk, повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"Учора на засіданні Кабміну ми прийняли рішення про зміну програми медичних гарантій та збільшили тариф за "ковідним" пакетом. З 1 листопада 2021 року НСЗУ платитиме за одну команду, яка надає допомогу пацієнтам із COVID-19 у стаціонарі, 634 тис. грн", наголосив міністр.

З його слів, тариф зріс на 56 тис. грн. Це вже друге підвищення у жовтні тариф збільшили на 23 тис. грн.

"Така необхідність виникає, зокрема, через збільшення в п'ять разів споживання кисню, а також через збільшення кількості пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії", пояснив Ляшко.

Контекст:

В Україні поступово погіршується епідемічна ситуація, заявив 4 серпня заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар України Ігор Кузін. Улітку в країні фіксували менш як 2 тис. випадків щодня, у вересні показник зріс у рази.

Четверта хвиля COVID-19 в Україні розпочалася раніше, ніж прогнозували. У середині листопада влада заявила про початок спаду четвертої хвилі.

За даними МОЗ, 96,5% померлих із 1 серпня до 31 жовтня від ускладнень COVID-19 не були щепленими двома дозами вакцини.

Станом на 18 листопада в Україні підтвердили понад 3,2 млн випадків COVID-19, померло 79,5 тис. осіб.