Перехід до "зеленої" економіки пришвидшить технологічні зміни і створить робочі місця – ДТЕК

Дмитро Сахарук: Це наш внесок у побудову нової економіки України
Фото: segodnya.ua
Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив на заході Глобального договору ООН Making Global Goals Local Business – Georgia, що компанія трансформується, щоб стати екологічнішим, ефективнішим і технологічнішим бізнесом.

Інвестиції в EU Green Deal стимулюватимуть в Україні технологічний прогрес, завдяки "зеленим" технологіях економіка країни стане ефективнішою та інноваційнішою, про це йшлося на заході Глобального договору ООН Making Global Goals Local Business – Georgia, повідомляє видання "Сьогодні".

Портал зазначає, що Making Global Goals Local Business – Georgia – це платформа для очільників компаній і урядів країн-учасниць Глобального договору ООН. У її межах лідери обговорюють інновації для реалізації Паризької угоди, а також досягнення цілей у сфері сталого розвитку.

У дискусійних панелях брали участь бізнес-лідери, представники уряду, міжнародних організацій та мережі Глобального договору із Грузії, України, Польщі, Туреччини та Білорусі. Вони підкреслювали, що головна мета EU Green Deal – зробити Європу першим у світі кліматично нейтральним континентом до 2050 року. Для цього необхідно глибоко трансформувати основні галузі економіки країн Євросоюзу і змінити усталені моделі розвитку.

"Урядові консультації з активною участю ділових кіл із різних секторів, зокрема сільського господарства, транспорту, енергетики, чорної металургії та хімічної промисловості, мають вирішальне значення для кращого розуміння того, що буде означати для економіки узгодження з Європейським зеленим курсом. Вони продемонструють, що практично необхідно для забезпечення того, щоб промисловість, транспорт і сільське господарство країн Східної Європи успішно стали на шлях зеленого переходу з мінімальними втратами для суспільства", – цитує "Сьогодні" генерального та виконавчого директора Глобального договору ООН Санду Оджіамбо.

На заході учасники зазначали, що від успіху декарбонізації залежатиме добробут наступних поколінь. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук підкреслив, що компанія повністю розділяє ці європейські цілі. Він додав, що декарбонізація є важливою умовою не лише для успішної трансформації бізнесу, а й для успіху й економічної стабільності України.

"ДТЕК трансформується, щоб стати більш екологічним, ефективним і технологічним бізнесом, який у своїй діяльності керується принципами ESG. Це наш внесок у побудову нової економіки України. Ми застосовуємо кращий світовий досвід, впроваджуємо інновації, розвиваємо нові технології та відкрито ділимося своїми напрацюваннями в цій сфері для досягнення глобальних цілей ООН", – сказав Сахарук.

"Сьогодні" зазначає, що 2020 року ДТЕК розпочав реалізацію довгострокової стратегії розвитку, яка заснована на Цілях сталого розвитку ООН і відповідає принципам ESG (Environmental, Social, Governance). Глобальна мета, заявлена компанією, – стати вуглецево-нейтральною до 2040 року.