Підготовка Об'єднаної гірничо-хімічної компанії до приватизації вийшла на завершальну стадію

Зростання фінансових показників дало змогу збільшити заробітну плату співробітникам компанії більше ніж на 20%
Фото: umcc.com.ua
Очікуваний показник чистого прибутку ОГХК за 2020 рік оцінюють у 600 млн грн, що в шість разів перевищує торішній результат, який становив 100 млн грн, повідомили в компанії.

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), якою керує Фонд держмайна України, повідомила 2 грудня про прогнозовані фінансові показники за 2020 рік, а також про плани щодо подальшої приватизації підприємства.

Очікуваний показник чистого прибутку ОГХК за 2020 рік оцінюють у 600 млн грн, що в шість разів перевищує торішній результат, який становив 100 млн грн.

Зростання фінансових показників дало змогу збільшити заробітну плату співробітників компанії більше ніж на 20% протягом цього року. За словами керівництва АТ "ОГХК", це стало можливим завдяки викоріненню корупційних схем, а також модернізації процедури закупівель і продажів, які істотно впливали на фінальну вартість продукції.

"Перебудова бізнес-процесів дала можливість контролювати прозорість усіх фінансових аспектів діяльності ОГХК. Наступним кроком, що покращить зв'язок між центральним офісом компанії та владними апаратами філій, стане інтенсифікація постійного діалогу з керівниками ВГМК та ІГЗК [Вільногірський гірничо-металургійний та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінати] і представниками профспілок", – повідомляють на підприємстві.

У держкомпанії зазначили, що позитивні результати роботи дали змогу вийти на фінальний етап підготовки до приватизації. Зараз у компанії працює аукціонна комісія, яка має сформувати перелік приватизаційних умов, їх передадуть на затвердження в Кабінет Міністрів України.

"Вимоги до інвестора, серед іншого, включатимуть заборону на скорочення робочих місць упродовж визначеного періоду, а також зобов'язання щодо забезпечення соціального пакета для всіх представників трудового колективу", – указано в повідомленні.

ОГХК, до складу якої входять Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати, – один із найбільших виробників титанової сировини у світі. Підприємство занесено до списку об'єктів великої приватизації.