Після відновлення повітряних атак РФ на енергетику Україна отримала 600 тонн енергообладнання – Міненерго

В Україну після поновлення російських атак на енергетику надійшло 42 вантажі гуманітарної допомоги, зазначили в Міненерго
Фото: Міністерство енергетики України / Facebook

Україна після поновлення атак російських окупантів на її енергосистему отримала понад 600 тонн допомоги у вигляді енергетичного обладнання. Про це 15 травня поінформував пресцентр Міненерго у Facebook.

Зазначено, що в Україну надійшло 42 вантажі гуманітарної допомоги, яку, зокрема, надали Німеччина, Латвія, Норвегія, ОАЕ, Ірландія, Польща, Фінляндія, Швеція, Нідерланди.

"Завдяки цій підтримці українські енергетики мають можливість відновлювати пошкоджені енергетичні об'єкти та стабілізувати роботу енергосистеми", – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Як указали в Міненерго, Україна, зокрема, отримала: понад 230 генераторів, потужний високовольтний трансформатор, 880 бочок трансформаторної оливи, понад 25 км дротів і кабелів, магістральні газові труби, різноманітне електротехнічне обладнання.

"Отримана допомога розподіляється між компаніями, які найбільше постраждали від російських атак, працюють у прифронтових регіонах чи перебувають під постійною загрозою обстрілів", – ідеться в повідомленні.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення РФ українські енергетики отримали 1138 вантажів гуманітарної енергетичної допомоги вагою приблизно 15,5 тис. тонн, які надали 36 країн світу, резюмували в Міненерго.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Цієї весни вони посилили атаки на енергосистему. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на початку квітня заявляв, що 80% теплової генерації України зруйновано.

У ніч на 8 травня окупанти завдали вже п'ятого масованого ракетно-дронового удару по об'єктах енергетики, починаючи із 22 березня. За даними Міненерго, ворог атакував енергетику в Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Незважаючи на атаки російських окупантів на енергетичні об'єкти України, блекауту у країні не буде, заявляв наприкінці квітня Галущенко.