Порошенко доручив генпрокурору та голові Держфіскальної служби перевірити обґрунтованість штрафу Коболєву

Коболєв назвав дії ДФС "привітанням із перемогою у Стокгольмі"
Фото: ЕРА

1 березня голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що Державна фіскальна служба оштрафувала його на 8,3 млрд грн. Президент України Петро Порошенко доручив перевірити підстави для такого штрафу.

Президент України Петро Порошенко дав доручення генеральному прокуророві Юрію Луценку та в.о. керівника Державної фіскальної служби (ДФС) Мирославу Продану перевірити обґрунтованість штрафу голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву в розмірі 8,3 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Під час засідання РНБО щодо енергетичної безпеки держави, зокрема невиконання Росією рішення Стокгольмського арбітражу та навмисного зниження тиску в газотранспортній системі, що може призвести до серйозних наслідків, було піднято питання штрафів "Нафтогазу" Державною фіскальною службою. Президент звернувся до генерального прокурора і в.о. голови (ДФС) перевірити обґрунтованість претензій фіскальної служби", – написав Цеголко.

1 березня голова НАК "Нафтогаз України" Коболєв повідомив, що ДФС оштрафувала його на 8,3 млрд грн, назвавши такі дії відомства "привітанням із перемогою у Стокгольмі".

У відповідь Продан заявив, що рішення ДФС буде таким же справедливим, як і рішення Стокгольмського арбітражу.

28 лютого Стокгольмський арбітраж ухвалив рішення на користь "Нафтогазу України" за позовом про компенсацію за недопостачання російським "Газпромом" обсягів газу для транзиту. За підсумками двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" має виплатити $2,56 млрд на користь "Нафтогазу".