Путін попередив російських бізнесменів про небезпеку і небажаність інвестицій у США

За словами джерела видання, Путін заявив, що через політичні розбіжності зі США бізнес може опинитися "між молотом і ковадлом"
Фото: kremlin.ru

Президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з російськими бізнесменами у вересні 2017 року попередив їх про небезпеку і небажаність інвестицій у США, повідомило інтернет-видання The Bell із посиланням на три джерела.

Зазначають, що протягом останніх трьох місяців глава російської держави двічі зустрічався з представниками бізнесу.

"Хлопці, краще припиніть надсилати туди гроші: по-перше, можуть заморозити й усе відібрати, по-друге – ваші інвестиції працюватимуть проти нас", – переповів слова президента один зі співрозмовників видання.

За словами іншого джерела, Путін заявив, що через політичні розбіжності зі США бізнес може опинитися "між молотом і ковадлом". Співрозмовник сказав, що мова йшла не про пряму заборону, а про те, що російським бізнесменам має бути комфортно у власній країні.

Видання пише, що під час другої зустрічі, яка пройшла у грудні, обговорювали конкретні способи повернення капіталу.

У матеріалі наголошують, що до скандалу про втручання Росії у вибори президента США ідея інвестицій у Кремнієву долину виглядала привабливою. Російський мільярдер Алішер Усманов і співвласники "Альфа-групп" на чолі з Михайлом Фрідманом інвестували в Uber, сенатор і мільярдер Сулейман Керімов вклав гроші в компанію Snap, а колишній сенатор і власник будівельної групи "ПИК" Сергій Гордєєв – китайський підрозділ Uber та його місцевого конкурента – сервіс для замовлення таксі Didi Chuxing.

У жовтні 2016 року влада США офіційно обвинуватила Росію у зламі серверів американських партій, а також у втручанні в процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці обвинувачення назвали "нісенітницею".

В опублікованій доповіді американської розвідки йдеться, що Путін особисто наказав почати кампанію щодо втручання у вибори.

2 серпня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав закон про нові санкції щодо Росії.

18 грудня він назвав РФ серед країн, що загрожують національній безпеці США.