Рада збирається ввести штрафи за парковку на місцях для осіб з інвалідністю

Рада хоче захистити права людей з інвалідністю на парковку транспортних засобів
Фото: pixabay.com
Верховна Рада 30 червня ухвалила за основу законопроєкт №4594, який дозволить притягати до адміністративної відповідальності водіїв машин, що паркуються на місцях для осіб з інвалідністю. Про це повідомив сайт парламенту.

"Метою законопроєкту є внесення змін до законодавства, яке дозволить підвищити захист прав осіб з інвалідністю на парковку транспортних засобів на спеціально відведених для цього місцях", – зазначили в пояснювальній записці.

Проєкт закону передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими пропонують розширити повноваження інспекторів із паркування, надавши їм право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з притягненням до відповідальності осіб, які залишили транспортні засоби на місцях, передбачених для автомобілів, якими керують водії з інвалідністю.

Якщо закон ухвалять у другому читанні, інспектори з паркування дістануть право карати водіїв-порушників штрафами від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 1020 грн до 1700 грн, повідомила "Українська правда".