Росіяни купили в будівлях Трампа нерухомості приблизно на $100 млн – Reuters

Власники як мінімум 703 із 2044 об'єктів нерухомості The Trump Organization – це товариства з обмеженою відповідальністю, що не вказують у документах імена реальних власників
Фото: EPA

У семивисотних будівлях бренда президента США Дональда Трампа у Флориді придбали нерухомість щонайменше 63 особи з російськими паспортами, повідомляє агентство Reuters.

Люди з російськими паспортами купили в будівлях бренда президента США Дональда Трампа нерухомості як мінімум на $98,4 млн, ідеться у розслідуванні агентства Reuters.

Зазначається, що в семивисотних будівлях бренда нинішнього глави американської держави у Флориді придбали нерухомість щонайменше 63 людини, які мають громадянство РФ. В агентстві наголосили, що з-поміж покупців житла є люди з великими політичними зв'язками, як наприклад, колишній топ-менеджер Федерального агентства спеціального будівництва Росії Олександр Юзвик. Відомство зводило будівлі для російських військових і спецслужб, а нині перебуває у процесі ліквідації.

З-поміж покупців житла класу "люкс" у висотках Трампа – регіональні політики та бізнесмени, йдеться в розслідуванні. Підкреслюється, що один із них викладав у соцмережі фотографії з байкером Олександром Залдостановим (Хірургом), який перебуває у списку санкцій США.

Агентство пише, що представників найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна з-поміж власників квартир немає.

Reuters зазначає, що власники як мінімум 703 із 2044 об'єктів нерухомості The Trump Organization – товариства з обмеженою відповідальністю, які не вказують у документах імена реальних власників, тому число російських власників нерухомості може бути значніше.

The Trump Organization – основна компанія Трампа. Вона заснована 1923 року та спеціалізується на будівництві нерухомості класу "люкс".

У жовтні 2016 року газета Financial Times писала, що Трамп пов'язаний із Росією протягом 30 років. Усього, за даними видання, за останні 15 років росіяни купили нерухомості, що належить The Trump Organization, на кілька сотень мільйонів доларів. Зазначається, що в самій компанії цю інформацію заперечують, одначе син Трампа Дональд визнавав, що вкладення "росіян складають більшу частку їхніх активів".