СБУ заявила про викриття схеми, яка дала змогу викрасти мільйони на ремонті доріг

Фото: ssu.gov.ua
CБУ викрила розкрадання мільйонів гривень, виділених на реконструкцію доріг місцевого значення в Херсонській та Черкаській областях. Про це заявили в спецслужбі 30 вересня.

"Установлено, що керівники двох комерційних структур налагодили механізм привласнення бюджетних грошей, передбачених на капітальний ремонт місцевих автошляхів. Протиправна діяльність зловмисників завдала державі збитків у розмірі понад 3 млн грн", – указано в повідомленні.

За даними слідства, підрядники уклали з представниками кількох органів місцевого самоврядування договори на реконструкцію доріг у регіонах.

Однак комерсанти виконали відповідні роботи не в повному обсязі й із порушенням державних будівельних норм, а отриману "різницю" вивели в тінь, стверджують у СБУ. Для цього учасники угод заносили недостовірні відомості у звітну документацію.

Фото: ssu.gov.ua

За матеріалами СБУ, керівникам двох підрядних структур повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) і ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомляють, слідство триває для притягнення до відповідальності інших причетних.

Контекст:

Згідно з проєктом держбюджету, 2022 року в Україні на розвиток дорожньої інфраструктури планують спрямувати 124,1 млрд грн.