Шмигаль оголосив про початок роботи Кабміну над держбюджетом 2023 року

Надважливим пріоритетом Шмигаль назвав макроекономічну стабільність
Фото: kmu.gov.ua
Кабінет Міністрів України розпочав готувати проєкт державного бюджету на 2023 рік. Про це 9 серпня на засіданні Кабміну повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, стенограму промови якого опублікував сайт уряду.

"Паралельно з підвищенням стійкості нашої економіки уряд розпочав роботу над державним бюджетом на 2023 рік. Чітко визначаємо, що це буде бюджет воєнної економіки, де пріоритетом залишається армія та безпека", – сказав він.

Прем'єр наголосив, що Кабінет Міністрів передбачає збереження на наступний рік виплат за всіма соціальними програмами.

"Макроекономічна стабільність держави – це [...] надважливий пріоритет. Також плануємо створити в рамках державного бюджету фонд оперативного відновлення, куди міжнародні донори зможуть спрямовувати кошти, а також куди зможе перераховуватись прибуток низки державних підприємств", – пояснив Шмигаль.

Контекст:

Держбюджет 2022 року майже наполовину наповнюють завдяки міжнародним грантам та кредитам від зовнішніх партнерів.

8 серпня Шмигаль назвав пріоритетами державного бюджету на 2023 рік макрофінансову стабільність, фінансування Збройних сил та підтримку людей.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна через війну потребує $7 млрд фінансової підтримки щомісяця, також він сказав, що зараз щомісячний дефіцит бюджету становить $5 млрд.