Шмигаль після зустрічі із президенткою Грузії: Товарообіг між країнами можна збільшити до $1 млрд

Грузія і Україна виведуть економічні відносини на "якісно новий рівень", заявив Шмигаль за підсумками зустрічі із Зурабішвілі
Фото: kmu.gov.ua
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і президентка Грузії Саломе Зурабішвілі обговорили торговельно-економічну співпрацю і розвиток туризму. Про це повідомляють на сайті уряду України.

"Упевнений, що спільними зусиллями ми виведемо наші економічні взаємини на якісно новий рівень. Товарообіг між нашими країнами має перспективи для зростання, і ми переконані, що його можна збільшити до $1 млрд", – заявив Шмигаль.

Цьому, зокрема, сприятиме відновлення роботи спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічної співпраці, додав прем'єр.

Глава уряду України звернув також увагу на важливість відновлення туристичної сфери після негативного впливу пандемії COVID-19 – за його словами, він уже домовився із прем'єр-міністром Грузії про взаємне визнання документів про вакцинацію, зараз Грузія розглядає пропозиції України щодо цього.

Контекст:

За підсумками 2020 року обсяги торгівлі товарами та послугами між Україною та Грузією скоротилися на 15,6% і становили $516,7 млн ($612,3 млн 2019 року), повідомляють на сайті посольства України у Грузії з посиланням на дані Держстату.

Президентка Грузії прибула в Україну ввечері 22 червня. Вона вже зустрілася із президентом України Володимиром Зеленським.

Це перший візит Зурабішвілі в Україні. У березні 2020 року вона скасувала через пандемію коронавірусу заплановані візити в Україну, Болгарію та Бельгію. У липні президентка Грузії заявила про готовність відвідати Україну з офіційним візитом, щойно з'явиться можливість.