Словаччина також перестала отримувати російську нафту від "Лукойлу" через українські санкції

Постачання російської нафти до Словаччини не припиняли, обмеження стосуються лише постачань "Лукойлу", зазначили в мінекономіки Словаччини
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Україна припинила транзит російської нафти від компанії "Лукойл" до Словаччини. Про це 18 липня повідомили TASR у міністерстві економіки Словаччини.

У відомстві наголосили, що це пов'язано з посиленням санкцій України проти "Лукойлу" в червні 2024 року.

Як зазначили у словацькому мінекономіки, обмеження стосуються лише постачання "Лукойлу" – постачань російської нафти до Словаччини не припиняли.

Там додали, що міністерство "активно займається вирішенням проблеми разом зі своїми українськими партнерами".

Контекст:

"Лукойл" є однією з кількох російських компаній, що постачають нафту до Угорщини і Словаччини через південну частину одного з найбільших і найпотужніших у світі нафтопроводів "Дружба" в Україні.

Як указала "Економічна правда", "Лукойл" був під санкціями в Україні з 2018 року, але вони стосувалися лише виведення капіталів, обмеження торгових операцій і заборони участі у приватизації чи оренді державного майна. У червні 2024 року Рада національної безпеки і оборони України розширила санкції проти "Лукойлу", додавши, зокрема, заборону на транзит.

17 липня Bloomberg поінформувало, що "Лукойл" припинив транспортування нафти до Угорщини після того, як РНБО розширила проти нього санкції.