Співробітники ДФС обшукали "Київзеленбуд" у справі про ухилення від сплати податків

"Київзеленбуд" не виплатив ПДВ на суму понад 30 млн грн, стверджують у ДФС
Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook

Державна фіскальна служба провела обшуки в київському комунальному об'єднанні "Київзеленбуд" через ухилення від сплати податків на більше ніж 30 млн грн. Про це повідомила пресслужба ДФС у Facebook.

Служба стверджує, що з 2019-го до 2020 року посадовці кількох товариств за попередньою змовою з працівником "Київзеленбуду" укладали угоди з фіктивними суб'єктами господарської діяльності й у такий спосіб ухилилися від сплати ПДВ на суму понад 30 млн грн.

За вказаний період підприємства на замовлення "Київзеленбуду" виконали роботи щодо будівництва і реконструкції парків відпочинку в Києві на суму понад 220 млн грн, зазначили у ДФС.

Під час обшуків в офісних приміщеннях "Київзеленбуду" та інших товариств виявили і вилучили первинні фінансово-господарські документи про проведені роботи з ремонту і реконструкції парків, а також тендерні документи.

Контекст:

Київська міська прокуратура 11 травня цього року також проводила обшуки в приміщеннях "Київзеленбуду" та в офісах підрядних підприємств у справі про ухилення від сплати податків. За інформацією слідства, ТОВ "Євротехнології Груп", "Будмонтажсервіс 1" і "Промбудмеханізація" протягом 2019–2020 років на замовлення "Київзеленбуду" виконували роботи з будівництва і реконструкції парків відпочинку "Наталка", "Совки", "Веселка","Куренівський" та інших.

Голова ДФС Вадим Мельник 22 липня цього року повідомляв, що за перше півріччя 2021 року його відомство забезпечило відшкодування збитків щодо кримінальних проваджень на 864 млн грн, а в липні стосовно одного з кримінальних проваджень – на суму 1,1 млрд.