Суд заарештував корпоративні права та продукцію магазинів парфумерії, які належать росіянці – Офіс генпрокурора України

Суд заарештував активи компаній із продажу косметики та парфумерії, які ухилялися від податків
Фото: pixabay.com
За клопотанням Офісу генерального прокурора України накладено арешт на корпоративні права компаній, які займаються парфумерією та косметикою, у сумі 881 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником компаній є громадянка Російської Федерації, повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram.

Також заарештовано вилучену продукцію в кількості понад 700 тис. одиниць і кошти на банківських рахунках цих компаній у сумі понад 420 млн грн.

За даними слідства, керівництво компаній реєструвало податкові накладні, занижуючи ціну продажу товару. Фактичних обсягів угод щодо реалізації продукції не відображали в податковій та фінансовій звітності. У підсумку компанії ухилилися від сплати податку на додану вартість на 33 млн грн.

Також посадові особи компанії, що здійснювала роздрібний продаж продукції, сформували штучний податковий кредит за незначними угодами з надання рекламних послуг. Це спричинило заниження податку на додану вартість на 17,8 млн грн.

Отже, загалом до державного бюджету не надійшло понад 50 млн грн.

Контекст:

Станом на початок липня українські суди в межах різних кримінальних проваджень заарештували російські та білоруські активи на суму щонайменше 33 млрд грн. Про це повідомляла тодішня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.