Світлична обговорила із ЄБРР проекти Регіонального фонду підвищення енергоефективності та Східноукраїнського фонду підтримки підприємництва

Юлія Світлична: Сподіваємося, що цей проект також знайде відгук у дуже поважної європейської інституції
Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична запропонувала директору Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроні приєднатися до постачання обладнання для споруджуваного найбільшого у Східній Україні онкологічного комплексу.

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична презентувала керівництву Європейського банку реконструкції та розвитку будівництво найбільшого у Східній Україні онкологічного комплексу і запропонувала для спільної реалізації два проекти. Про це йшлося на зустрічі очільника області з керівним директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроні, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"Ми запропонували два проекти: зі створення Регіонального фонду підвищення енергоефективності в регіоні та створення Східноукраїнського фонду підтримки підприємництва. А також презентували будівництво найбільшого в Східній Україні онкологічного комплексу. Ми запропонували ЄБРР долучитися до реалізації цього проекту щодо поставки нового сучасного обладнання до новобудови. Сподіваємося, що цей проект також знайде відгук у дуже поважної європейської інституції", – зазначила Світлична.

Вона обговорила з Патроні проекти, які вже реалізовують за підтримки ЄБРР, зокрема допомогу для малого і середнього бізнесу, оновлення рухомого складу електротранспорту в Харкові та будівництво нових станцій метрополітену.

"Для мене велике задоволення бути на Харківщині. Оскільки я нещодавно обійняв цю посаду, то хотів здійснити подорож до Харкова якнайшвидше. Для ЄБРР Харківщина – дуже важливий регіон. У нас тут є постійно працююче представництво. Такі представництва є всього в чотирьох регіонах України, – підкреслив представник ЄБРР. – Вражають цифри з приводу вашого розвитку, зважаючи на ті умови, у яких знаходиться регіон. І ми хочемо з вами співпрацювати, бути частиною вашого розвитку".

У прес-службі зазначають, що керівний директор зацікавився запропонованими проектами та обговорив зі Світличною нові напрями для співпраці у сфері будівництва і ремонту доріг, а також в екологічній сфері.

"У нас є надзвичайно багато напрямків, за якими ми хотіли б співпрацювати з Харківським регіоном. Вони як державні, так і з приватного сектору. Якщо ми говоримо про державний сектор, то ми можемо розвивати співпрацю й у галузі медицини, у галузі розвитку доріг, у галузі створення умов для малого та середнього бізнесу, де ми вже співпрацюємо з Харківським регіоном", – заявив за підсумками зустрічі Маттео Патроні.

Світлична запросила його взяти участь у Міжнародному економічному форумі, який традиційно відбувається в Харківській області у вересні.