ТЕС ДТЕК і "Центренерго" розпочнуть імпорт вугілля зі США

Обсяг вугілля буде розподілено однаковими частинами (по 37,5 тис. тонн) для потреб ТЕС приватної та державної генерацій
Фото: energo.dtek.com

Компанії "ДТЕК Енерго" і державна "Центренерго" домовилися про постачання 75 тисяч тонн вугілля зі США. Про це йдеться у спільному пресрелізі компаній, опублікованому 27 серпня.

Судно з паливом прибуде в Україну найближчими місяцями. Обсяг вугілля буде розподілено однаковими частинами (по 37,5 тис. тонн) для потреб ТЕС приватної та державної генерацій.

"Незабаром Україна увійде в опалювальний сезон, і наша спільна задача – пройти його стабільно, щоб українці були зі світлом і теплом. Забезпечити імпорт вугілля стало можливим завдяки нормалізації ситуації на ринку електроенергії, яка дозволила досягти економічно обґрунтованих цін і таким чином знайти необхідні ресурси для підготовки генерацій до осінньо-зимового періоду", – зазначив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

"Стабільність роботи енергосистеми – наш перший пріоритет. Додаткові запаси вугілля дозволять нам спокійно пройти через опалювальний сезон без необхідності використання газу або імпорту електроенергії", – зазначили в ПАТ "Центренерго".

Контекст:

Для стабільного проходження опалювального сезону та забезпечення потреб генерації паливом протягом семи місяців 2021 року на шахтах ДТЕК збільшили видобуток вугілля до 10 млн тонн газового вугілля, зазначили в копанні.

Окрім пріоритетного видобування українського вугілля, "ДТЕК Енерго" розпочала його імпорт із Польщі. 19 серпня перша партія польського вугілля вже надійшла в Україну.

Також "ДТЕК Енерго" очікує на постачання палива з Казахстану.