У "Київстар" з обшуком прийшла податкова міліція

"Київстар" підозрюють у несплаті податків
Фото: Kyivstar / Facebook

За словами президента "Київстару" Петра Чернишова, у головний офіс компанії прийшло приблизно 30 співробітників податкової міліції, які шукали три укладені попереднім керівництвом договори і кілька десятків додаткових документів до них.

4 січня в "Київстар" з обшуком прийшла податкова міліція, повідомив президент компанії Петро Чернишов у Facebook.

"Сьогодні вранці до нас у головний офіс прийшло приблизно три десятки податкових поліцейських. Проникли через охорону всією ось такою бригадою, просто розсунувши наш турнікет, і показали нам постанову Шевченківського районного суду міста Києва про дозвіл провести обшук нашого офісу. У їхньому складі прийшли відразу чотири податкові майори! Що ж вони шукають у такому великому складі? Три договори, які уклало дуже давно ще минуле керівництво компанії, і вони вже припинили дію, та кілька десятків додаткових документів до них. Нагадую, у нас уже майже два роки триває суд з ДФС України, яка вважає, що "Київстар" недоплатив рекордну суму – майже 1,5 млрд грн! – до бюджету України", – пояснив Чернишов.

У компанії вважають, "що цю справу придумано, адже компанія завжди справно і повністю перераховує податки і збори в бюджет країни", додав він.

"Не даремно нас регулярно називають платником податку №1 у галузі зв'язку та одним із найбільших платників податків країни (видання "Вісник.Рейтинг", яке, до речі, виходить за підтримки ДФС). Помилуйте, протягом 20 років роботи "Київстар" сплатив у скарбницю 52 млрд грн різних податків і зборів", – заявив президент компанії.

За його словами, у "Київстарі" ніколи не відмовлялися надавати документи і відвезли в суд "цілий грузовик" доказів.

Чернишов висловив здивування, що "майже 30 осіб відірвано від серйозної роботи щодо розкриття важливих податкових злочинів", щоб вилучити в одного з найбільших платників податків України кілька старих договорів.

Він додав, що "Київстар" продовжує свою роботу.

Компанію "Київстар" засновано в 1994 році, це найбільший мобільний оператор в Україні. На сайті "Київстару" повідомляють, що послугами мобільного зв'язку користується понад 26 млн клієнтів компанії, ще 810 тис. осіб – інтернет-послугами.

У травні 2016 року в ГПУ заявили, що підозрюють "Київстар" в ухиленні від сплати 2,3 млрд грн податків протягом 2014 року.