"У мене дуже погане передчуття". Маск очікує на падіння економіки та скорочує десяту частину штату Tesla

Акції Tesla 2 червня впали майже на 5% на торгах у США та на 3,6% у Європі
Фото: ЕРА
Гендиректор Tesla Ілон Маск планує скоротити 10% співробітників компанії через його "надзвичайно погані передчуття" щодо економічної ситуації у світі. Він повідомив про це в електронному листі керівникам компанії, його текст також є у розпорядженні агентства Reuters.

У листі Макс дає розпорядження зупинити приймання нових співробітників у всьому світі. За 2 дні до цього він наказав усім працівникам повернутися в офіси з дистанційної роботи.  

"Кожен у Tesla має проводити в офісі щонайменше 40 годин на тиждень. Якщо ви не з'явитеся, ми вважатимемо, що ви подали у відставку", – написав він у вівторок також в електронному листі.

За даними, на які посилається Reuters, наприкінці 2021 року у Tesla працювало приблизно 100 тис. осіб.

Маск, визнаний найбагатшою людиною у світі за версією Forbes, не став уточнювати причин свого "суперпоганого передчуття" щодо економічних перспектив. Акції Tesla на цьому фоні 2 червня впали майже на 5% на ринкових торгах у США і на 3,6% у Європі.

Агентство зазначає, що протягом останніх тижнів Маск неодноразово згадував, що очікує на економічну кризу. Виступаючи на конференції у середині травня в Маямі-Біч, він сказав, що "ми, ймовірно, перебуваємо у рецесії, і ця рецесія лише погіршуватиметься".

Контекст:

Ілон Маск американський винахідник і бізнесмен, власник компаній Tesla та космічної компанії SpaceX.

Під час щорічного оновлення рейтингу мільярдерів у 2022 році журнал Forbes уперше офіційно назвав його найбагатшою людиною Землі зі статками $219 млрд.