У міській раді Ужгорода провели обшуки – ЗМІ

За даними Глаголи, правоохоронці виявили в міськраді $5 тис.
Фото: Віталій Глагола (official) / Telegram

6 вересня правоохоронці з обшуками прийшли в міську раду Ужгорода. Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на джерела.

Посадовців мерії підозрюють у вимаганні $15 тис. від підприємця за дозвільні документи на будівництво під комерцію з паркомісцями.

Обшуки вже провели в директора департаменту інфраструктури Віталія Гільтайчука й керівниці комунального підприємства "Архітектурно-планувальне бюро" Даніелли Геворкян, написало "Суспільне".

Як поінформував у Telegram місцевий журналіст Віталій Глагола, під час обшуків у кабінеті ймовірної посередниці правоохоронці нібито виявили $5 тис. Журналіст стверджує, що йдеться про співробітницю Архітектурно-планувального бюро Ольгу Вдовіну.

Її, за даними "Суспільного", уже повідомили про підозру за статтями "пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди" й "шахрайство".

Глагола зазначив, що обшук провели співробітники управління Служби безпеки України в Закарпатській області спільно із центральним апаратом СБУ і слідчим підрозділом поліції з міста Києва.

Правоохоронні органи офіційно наразі не коментували цієї ситуації.

Контекст:

Це не перші обшуки, які правоохоронці проводять серед посадовців Ужгородської міськради.

20 червня СБУ повідомила про затримання депутата мерії, який входить до керівного складу місцевого департаменту соціальної політики за підозрою в корупції – він нібито вимагав гроші з військовозобов'язаних, які претендують на відстрочку від призову за сімейними обставинами.

Окрім того, 29 липня в Бюро економічної безпеки стверджували, що начальниця одного з управлінь міськради Ужгорода могла підробити документи, за якими забудовник не заплатив обов'язкові паї.