У Закарпатській області знесли дві приватні спостережні вишки

Вишки використовували для спостереження за прикордонниками
Фото: vpzhr.gp.gov.ua

Обвинувальний акт у справі про "приватний кордон" незабаром передадуть до суду, повідомили у військовій прокуратурі Західного регіону України.

У Закарпатській області знесли дві незаконні спостережні вишки, які виявили під час розслідування справи про "приватний кордон", повідомила 16 лютого прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

"У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження прокурорсько-слідчі працівники виявили дві приватні спостережні вишки вздовж лінії державного кордону України, які правопорушники використовували для спостереження за прикордонними нарядами Державної прикордонної служби України. 16 лютого 2018 року указані незаконні споруди знесено", – повідомили у прес-службі.

Відео: Військова прокуратура Західного регіону України / YouTube

Досудове розслідування триває. Обвинувальний акт незабаром подадуть до суду.

У Закарпатській області 16 листопада розпочалася масштабна спецоперація Держприкордонслужби України, СБУ і військової прокуратури, її метою було припинення контрабанди через державний кордон.

За даними видання "Закарпаття онлайн", було затримано понад 20 осіб, вилучено гроші, велику кількість тютюнових виробів, підроблені документи, паспорти інших держав, що свідчать про подвійне громадянство затриманих. Серед затриманих був Аттіла Горват на прізвисько Докі, якого підозрюють в організації "приватного кордону".

21 листопада голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що Горвата відпустили з-під варти. 9 грудня його заарештували на 60 діб із можливістю внесення застави. 29 грудня Горват вийшов під заставу у розмірі 1 млн грн.

23 січня Апеляційний суд Львівської області не продовжив домашнього арешту Горвату.