Українська авіакомпанія SkyUp почне роботу у квітні 2018 року

В Україні почне роботу нова авіакомпанія
Фото: EPA (архів)

Ціни на квитки української авіакомпанії SkyUp будуть формуватися за лоукост-моделлю без урахування багажу та додаткових послуг.

Новостворена українська авіакомпанія SkyUp почне роботу у квітні 2018 року і в перший рік планує виконання міжнародних чартерних рейсів і регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів. Про це йдеться у прес-релізі компанії, розданому перед її презентацією, пише "Інтерфакс-Україна".

Чартерні рейси у 2018 році компанія буде виконувати з Києва, Харкова, Львова, Одеси та інших міст України за 16 напрямками.

Внутрішні рейси будуть запущені в кінці травня – на початку червня, спочатку їх будуть виконувати з Одеси до Києва, Харкова та Львова.

Також компанія буде виконувати міжнародні авіарейси з Києва до Барселони, Дубая та Ларнаки.

У прес-релізі наголошують, що ціни на квитки будуть формувати за лоукост-моделлю без урахування багажу та додаткових послуг. Вартість залежатиме від напрямку та часу придбання квитків. Наприклад, квиток на маршрут Київ – Одеса буде коштувати від 499 грн в одну сторону.

Зараз компанія володіє трьома літаками – Boeing 737-800 NG на 189 крісел 2001, 2002 і 2011 років випуску. У 2018 році компанія планує довести кількість літаків до чотирьох, у 2019-му – до шести, у 2020-му – до восьми, у 2021-му – до 10, у 2022-му – до 12 бортів.

13 грудня міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував презентацію 14 грудня нової української авіакомпанії SkyUp.

"Інтерфакс-Україна" повідомляло, що ТОВ "Авіакомпанія "SkyUp" зареєстрована в Києві у червні 2016 року. Її керівником став авіаційний експерт, який раніше працював у низці авіакомпаній, Євген Хайнацький.