"Укрзалізниця" оголосила про старт продажу квитків у перший дитячий вагон

Вагон почне курсувати 8 серпня
Фото: Укрзалізниця / Telegram (архів)

8 серпня у свій перший рейс поїде перший в Україні дитячий вагон, продаж квитків на нього вже розпочали. Про це "Укрзалізниця" поінформувала 2 серпня.

"Стартували продажі квитків на перший в історії "Укрзалізниці" дитячий купейний вагон, який курсуватиме у складі поїзда №15/16 "Харків – Ясіня" [Закарпатської області] з 8 серпня. Вагон оснащений таким чином, щоб найменшим пасажирам від нуля до восьми років і їхнім батькам було комфортно, безпечно й цікаво в дорозі", – ідеться в повідомленні.

В "Укрзалізниці" розповіли, що дитячий вагон спроєктовано разом із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і за фінансової підтримки уряду Бельгії, роботи з його модернізації тривали приблизно пів року. У вагоні, зокрема, є дитячі манежі та сповивальні столики у вбиральні.

"8 серпня він вирушить у свій перший рейс символічним маршрутом, який поєднує схід і захід України й регулярно перевозить групи дітей з Харківщини на відпочинок у горах", – пояснили в державній компанії.

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко зазначив, що вагон модернізували на Київському електровагоноремонтному заводі.

"До кінця цього року плануємо запустити ще сім таких вагонів", – наголосив він.

В "Укрзалізниці" повідомили, що квитки в дитячий вагон доступні для придбання тільки через мобільний застосунок УЗ, вартість квитка аналогічна вартості купейних квитків такого класу в тому ж поїзді.

"Вагон має маркування "дитячий" у застосунку, щоб батьки, які подорожують з маленькими дітьми, могли обрати поїздку саме в цьому вагоні. Нагадуємо, що діти до п'яти років включно подорожують поїздами "Укрзалізниці" безкоштовно й не потребують окремого квитка", – ідеться в релізі.

Контекст:

У червні 2023 року "Укрзалізниця" запустила поїзди із жіночими купе.