"Укрзалізниця" отримала прибуток другий місяць поспіль. Узимку компанія зазнала збитків на сотні мільйонів

2020 року "Укрзалізниця" отримала чистий збиток у розмірі 11,9 млрд грн
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook

"Укрзалізниця" у травні цього року заробила 39 млн грн прибутку, другий місяць компанія показує позитивні результати роботи. Про це повідомила пресслужба компанії 14 червня.

В.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик нагадав, що в січні 2021 року на тлі боротьби з фінансовою кризою і пандемією компанія зазнала збитків у розмірі 693 млн грн, у лютому – 534 млн грн, а в березні – 448 млн грн.

У квітні перевізник вийшов на прибутковий рівень і заробив 35 млн грн. За словами Юрика, фінансові надходження зросли завдяки "ефективному антикризовому плану", поліпшенню операційної роботи у вантажному сегменті та ослабленню карантинних обмежень.

Пасажирські перевезення також зросли після відкриття нових рейсів і пожвавлення відпускного сезону. У травні вони становили понад 585 млн грн, тоді як у квітні – майже 344 млн грн, а в березні – приблизно 364 млн грн.

В "Укрзалізниці" зазначили про збільшення обігу вантажних вагонів на 20,5% у травні і вихід середньодобового навантаження на рівень докризового 2019 року.

Контекст:

В Україні залізничне сполучення зупинили 12 березня 2020 року через спалах коронавірусу і подальше введення карантину. Протиепідемічні обмеження негативно позначилися, зокрема, і на вантажних перевезеннях. З 11 травня минулого року в Україні почалося пом'якшення карантинних заходів. Залізничні перевезення і міжобласні пасажирські автотранспортні перевезення поновили з 1 червня.

За підсумками роботи торік "Укрзалізниця" отримала чистий збиток у розмірі 11,9 млрд грн. 2019-го компанія заробила 2,98 млрд грн чистого прибутку.