"Пошкодження дуже серйозні". Кабмін виділив 30 млн грн Одеській ОВА на закупівлю палива для генераторів після енергоаварії на підстанції

В Одесі з ладу вийшло обладнання, яке кілька разів зазнавало російських ракетних ударів, розповіли в "Укренерго"
Фото: НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo / Facebook (ілюстративне)
В Одесі вдалося "частково вирішити" ситуацію з енергопостачанням після енергоаварії на пошкодженій російськими окупантами підстанції.

Про це 7 лютого на засіданні Кабміну повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, відеозапис промови глави уряду опублікували на його сторінці у Facebook.

"Критична інфраструктура заживлена. У людей є тепло і вода. Ремонтні роботи тривають 24/7. Завдяки цьому принаймні чотирип'ять годин на день у людей має бути світло. Робимо все можливе, аби покращити ситуацію, але будемо відвертими, що пошкодження дуже серйозні", – сказав Шмигаль.

За його словами, до Одеси вже завезли понад 80 потужних генераторів, і їхнє підвезення триває. Окрім того, у місті та районі працює мережа "пунктів незламності", додав прем'єр.

"Також сьогодні рішенням уряду виділяємо з резервного фонду держбюджету Одеській ОВА 30 млн грн на закупівлю пального для генераторів. Це дозволить тримати у робочому стані критичну інфраструктуру до завершення ремонтів", – зазначив Шмигаль.

Контекст:

За повідомленням Одеської ОВА, 3–4 лютого в області сталися дві великі аварії на потужностях "Укренерго". Уранці в суботу внаслідок такої аварії сталася пожежа, Одесу й Одеський район було знеструмлено. Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький і міністр енергетики України Герман Галущенко терміново вирушили до Одеси.

Кудрицький того самого дня на брифінгу в Одесі розповів, що з ладу вийшло обладнання, яке кілька разів зазнавало російських ракетних ударів. Пошкодження на об'єкті "комплексні та дуже важкі", наголосив голова ОВА. Станом на 16.45 4 лютого без електрики залишалося 500 тис. абонентів регіону.

Удень 5 лютого без електрики залишалося приблизно 300 тис. абонентів. У регіон передали десятки потужних генераторів, проінформував Шмигаль.