В Україні розпочала роботу місія технічної допомоги Світового банку – НБУ

Місія Світового банку працюватиме в гібридному форматі офлайн і онлайн
Фото: depositphotos.com
З 8 травня в Україні розпочала роботу місія технічної допомоги Світового банку щодо підтримки фінансового сектору країни. Про це 9 травня повідомила пресслужба Національного банку України.

Місія перевірить стан фінансового сектору України після повномасштабного російського вторгнення, а також вжиті НБУ заходи щодо підтримки фінансової стабільності в країні, зазначили в регуляторі.

"Місія працюватиме у гібридному форматі – офлайн та онлайн, експерти долучатимуться до зустрічей з Відня (Австрія) та Києва. Делегацію Національного банку, яка працюватиме у Відні, очолила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова", – ідеться в повідомленні.

У перший день роботи місії відбулася онлайн-зустріч керівництва НБУ і Світового банку. Як зазначила пресслужба, голова НБУ Андрій Пишний заявив, що Нацбанк очікує на експертизу щодо того, що робити з непрацюючими кредитами в банківському секторі і як підвищувати стійкість фінансової системи в умовах війни.

Також він зазначив, що важливо обговорити виклики, з якими зіткнувся страховий ринок України.

"Ми прагнемо якомога швидше перейти від обговорення концепції страхування військово-політичних ризиків до операційного плану. Ми готові рухатися в цьому питанні дуже оперативно й переходити до конкретних дій. Упевнений, що допомога Світового банку буде вагомою як у цьому, так і в інших питаннях. Адже підтримка такого надійного партнера завжди масштабна і за обсягом, і за глибиною, і за швидкістю подолання викликів", – зазначив Пишний.

Під час роботи місії делегація Нацбанку також візьме участь у щорічній конференції FinSac, присвяченій цього року темі "нових наглядових викликів, спричинених погіршенням фінансових умов та економічним спадом".

Контекст:

Війна завдала Україні безпрецедентних збитків, зокрема економічних, заявляв голова НБУ.

2023 року Україні необхідно понад $40 млрд фінансової підтримки. Підтримка минулого року сягнула $32 млрд, повідомляв Пишний.