В Україну протягом дев'яти місяців 2020 року переказали понад 8 млрд грн – НБУ

За даними НБУ, з України за кордон протягом дев'яти місяців переказали $575 млн в еквіваленті
Фото: depositphotos.com

Найбільше коштів в Україну в січні – вересні 2020 року надійшло зі США, Італії, Ізраїлю, РФ та Німеччини, повідомляє Нацбанк України.

За попередніми оцінками Національного банку України, у січні – вересні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами в Україну з інших країн становив $8,481 млрд в еквіваленті. Про це 10 листопада у Facebook повідомляє Нацбанк.

За цей самий період з України за кордон надіслано $575 млн в еквіваленті.

З використанням систем переказу коштів (без врахування переказів, здійснених на банківські рахунки, через карткові платіжні системи або поштові відділення, а також неформальними каналами) протягом дев'яти місяців цього року в Україну переказали $1,943 млрд, із країни – $387 млн в еквіваленті.

Найбільше коштів в Україну надійшло зі США, Італії, Ізраїлю, РФ та Німеччини. З України – у РФ, Грузію, Азербайджан, Туреччину, Польщу.

2019 року трудові мігранти надіслали в Україну $12 млрд. У травні 2020 року НБУ погіршив прогноз щодо грошових переказів трудових мігрантів в Україну до $10,1 млрд. У регуляторі прогнозували, що на грошових переказах позначаться закриття кордонів багатьма країнами та зниження економічної активності у світі через поширення коронавірусу.