В Україні заборонили проводити публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі

Кабмін ввів заборону на публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі
Фото: depositphotos.com

Кабінет Міністрів України 12 травня підтримав зміни до законодавства й заборонив проводити публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Уряд вніс зміни до постанови КМУ від 12 жовтня 2022 року №1178 "Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених законом України "Про публічні закупівлі".

Зміни вводять заборону на публічні закупівлі товарів, робіт та послуг у громадян Росії та Білорусі на період воєнного стану в Україні і протягом 90 днів після дня його припинення або скасування.

Також закупівлі заборонено проводити в:

  • юросіб, утворених і зареєстрованих відповідно до законодавства Росії та Білорусі;
  • юросіб, утворених і зареєстрованих відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), котрий має частку у статутному капіталі 10% і більше, власником якої є громадянин РФ/РБ (окрім тих, які живуть на території України на законних підставах);
  • юросіб, утворених і зареєстрованих відповідно до законодавства Росії та Білорусі. Виняток: випадки, коли активи передано в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку й управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.