Виплати постраждалим від війни українцям. Агентство ООН відновило приймання заявок на отримання фінансової допомоги

Агентство приймає заявки на отримання виплати в розмірі 2220 грн на місяць
Фото: depositphotos.com
Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) відновило реєстрацію на отримання грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб і постраждалих від війни громадян України. Про це 19 березня поінформував сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На отримання цієї допомоги можуть розраховувати громадяни, які раніше не отримували виплат від міжнародних організацій і мають дохід менше ніж 5400 грн на місяць, ідеться в релізі.

"У пріоритеті – найбільш незахищені верстви населення. Для подачі заявки необхідно звернутися в пункт збору даних у вашому регіоні або до мобільної групи, яка здійснює виїзди в межах області", – розповіли в міністерстві.

Щоб заповнити заявку, необхідно мати із собою:

  • документ, який посвідчує особу;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтва про народження дітей;
  • номер банківської картки;
  • "будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості".

У Мінреінтеграції наголосили, що під час збору даних для заявки мають бути всі члени сім'ї, виняток – маломобільні особи.

"Для сімей, де є такі люди, допускається реєстрація без їхньої присутності за оригіналами документів за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я", – додали автори релізу.

Додаткова інформація й розклад роботи мобільних груп агентства в регіонах опубліковано на сайті UNHCR.

Сума грошової допомоги, згідно з інформацією на сайті агентства, становить 2220 грн на кожного члена сім'ї на місяць і покриває тримісячний період.