Із Харкова до Бахмута запустили електричку, модернізовану за програмою "Велике будівництво"

Електричку модернізували на Київському електровагоноремонтному заводі
Фото: kharkivoda.gov.ua
"Укрзалізниця" презентувала створення східноукраїнського кластера приміських сполучень із центром у Харкові, який повністю обслуговують потяги, модернізовані на власних потужностях компанії. У межах презентації було скеровано в перший рейс інклюзивний електропотяг за маршрутом Харків – Бахмут – Харків, повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

На шляху сполучення електропотяг проходитиме 19 станцій, серед яких Ізюм, Святогірськ, Лиман, Сіверськ. Він курсуватиме щодня, крім вівторка.

У складі оновленого потяга – 10 вагонів. Там встановлено крісла з покращеними ергономічними властивостями, змонтовано сучасне освітлення, системи звукового та візуального сповіщення пасажирів. Також потяг пристосовано для перевезення маломобільних груп населення, у ньому є місця для розміщення велосипедів.

Електричку модернізували на Київському електровагоноремонтному заводі.

Таке оновлення відбувається за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", зазначили в Харківській облдержадміністрації.

"Ці електрички повністю відповідають усім нормам безбар’єрності. Це дасть можливість зробити приміські перевезення більш якісними та комфортними для наших громадян. Особливо це важливо в такі дні, коли ми маємо показати всім навколо, що ми єдина країна. І завдяки програмі президента "Велике будівництво" ми маємо можливість швидко модернізувати та запускати потяги в різні регіони", – цитує Харківська ОДА голову правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Камишіна.

У грудні 2021 року в межах "Великого будівництва" запустили швидкісний потяг "Слобожанський експрес", який об'єднав три регіони: Луганську, Сумську та Харківську області.

"Ми маємо ще дуже багато амбітних планів щодо потягів на Донбас і взагалі всією Україною", – наголосив заступник голови Харківської ОДА Олександр Скакун.

Контекст:

Заступник керівника ОП, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко повідомив у Facebook, що в межах інфраструктурної програми президента планують реалізувати проєкт з оновлення мереж приміського залізничного сполучення. Першими містами, де буде здійснено проєкт City Express, стануть Київ, Дніпро та Харків.