За 10 місяців війни "Метінвест" Ахметова спрямував на допомогу Україні 2,8 млрд грн

1,5 млрд грн спрямовано на потреби армії в межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт"
Фото: gmk.center

За 10 місяців війни компанія "Метінвест" Ріната Ахметова спрямувала на посилення обороноздатності країни й підтримку мирних українців понад 2,8 млрд грн. З них 1,5 млрд грн – це кошти, спрямовані на потреби армії в межах мілітарної ініціативи Ахметова "Сталевий фронт", повідомили у пресслужбі компанії.

"Метінвест" докладає всіх зусиль, аби наблизити перемогу України на всіх напрямах. Наші підприємства, наскільки це можливо у воєнних умовах, продовжують виробляти продукцію для оборони й відновлення інфраструктури країни, зберігати робочі місця і сплачувати податки. У межах "Сталевого фронту" Ріната Ахметова ми забезпечуємо амуніцією й виробами з металу нашу армію. Гуманітарна ініціатива "Рятуємо життя" опікується продуктами і предметами першої потреби для українців", – заявив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

У межах "Сталевого фронту" "Метінвест" налагодив системне постачання на фронт бронежилетів (їх доправили вже 150 тис.). Також бійці отримали 69 спеціальних мобільних укриттів із хвилястої сталі та 25 тис. касок і шоломів. Крім цього, компанія "Метінвест-СМЦ" постачає гарячекатаний лист для виготовлення елементів жорсткого захисту техніки. Також нещодавно фахівці компанії розробили броньовані щити, які захищають операторів великокаліберної зброї від ворожого вогню.

Для зміцнення обороноздатності армії "Метінвест" шукає й доправляє в Україну тактичне обладнання й техніку. Компанія вже передала бійцям приблизно 1700 тепловізорів, 1 тис. дронів, 315 автомобілів, зокрема і "швидких", та 1 млн літрів пального для машин, понад 31 тис. кровоспинних турнікетів і аптечок, інше медичне обладнання, ліки й витратні матеріали.

"Метінвест" власними силами та у співпраці з партнерами виготовив 2500 польових печей, а також передає військовим і мирним жителям вугілля й деревину.

"Водночас проєкт "Рятуємо життя", який створив "Метінвест" у координації з Фондом Ріната Ахметова, став однією з найбільших гуманітарних ініціатив в Україні та вже допоміг майже 350 тис. українців. За 10 місяців війни з-за кордону доставлено понад 4 тис. тонн харчових продуктів і речей першої потреби. Допомогу отримують вразливі категорії жителів міст присутності компанії, прифронтових і деокупованих територій, мешканці прихистків. Також у рамках проєкту лікарні забезпечено медикаментами, обладнанням і витратними матеріалами на суму понад €240 тис.", – повідомили у пресслужбі.

Крім того, з осені "Рятуємо життя" займається протезуванням українців, які постраждали на війні. Допомогу вже надають 18 людям: співробітникам "Метінвесту", військовим і працівникам комунальних служб.