"Заплатите 80 132 грн замість 143 500 грн". Федоров на прикладі розповів, як працюватиме розмитнення автомобілів через "Дію"

Федоров: Ми повністю відкидаємо людський фактор
Фото з особистого архіву Михайла Федорова

Запуск сервісу розмитнення автомобілів у застосунку "Дія" зробить цю послугу простою й антикорупційною. Про це у Telegram 27 січня заявив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Ми повністю виключаємо людський фактор. Зараз команди підготували зміни до законодавства. Митний збір відбуватиметься за новою системою розрахунку. Вводите у калькуляторі три характеристики – рік авто, тип або об'єм двигуна чи потужність, якщо маєте електрокар", – пояснив міністр.

Далі, за його словами, система автоматично розрахує вартість авто.

"Наприклад, ви маєте Audi A3 2006 року. На дизелі та з об'ємом двигуна у 2 літри. За новими правилами заплатите 80 132 грн, замість 143 500 грн", – зазначив Федоров.

Він також додав, що у Мінцифри розраховують, що народні депутати підтримають законодавчі зміни, необхідні для запуску сервісу, "який спростить життя та заощадить кошти тисячам українців".

Контекст:

Кабмін на засіданні 10 червня схвалив проєкт закону про розмитнення автомобілів у додатку "Дія".

"Розмитнення буде максимально простим і зручним. Достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбувається автоматично. Сплатити можна прямо в застосунку. Весь процес розмитнення не більше п'яти хвилин", повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

У серпні минулого року Федоров говорив, що сервіс розмитнення автомобілів через "Дію" готовий на 90%.