23 березня тести на коронавірус будуть у всіх областях України – Аваков

Аваков переконаний, що пандемія "накотить" на Україну за кілька днів
Фото: mvs.gov.ua

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, тести для виявлення коронавірусу в області доправлятимуть медики разом зі співробітниками Нацгвардії.

23 березня в усі області України буде доправлено тести для виявлення коронавірусної інфекції. Про це у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Під ранок Нацгвардія у супроводі медиків почне доправлення тест-систем коронавірусу по областях (авіацією та спецавтомобілями). До кінця дня понеділка достатня кількість тестів буде в усіх областях країни", – написав міністр.

За його словами, є ще кілька днів, перш ніж пандемія "накотить" на Україну.

"Дуже скоро всі сили держави будуть зосереджені на медичних проблемах, боротьбі за життя людей, порядку і системі життєзабезпечення кожного українця в цей непростий період", – зазначив Аваков.

За даними Офісу президента України, український військовий літак мав доправити 22 березня з Китаю партію лабораторних тестів та експрес-тестів для виявлення коронавірусу.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джона Гопкінса на 22 березня, загальна кількість інфікованих у світі становить понад 310 тис., померло більше ніж 13 тис. осіб.

В Україні станом на 22.30 22 березня підтверджено 73 випадки зараження коронавірусом. Троє людей померли, одну вилікували.

З 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції заборонили масові заходи й зачинили навчальні заклади. Крім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, із 17 березня зупинила авіаційне сполучення з іншими країнами, а з 18 березня у країні припинили внутрішні пасажирські перевезення, а також обмежили роботу громадського транспорту (у деяких містах її повністю припинено).