Адміністрація "Олімпійського" погодила зі штабами Порошенка і Зеленського формат проведення дебатів. На 19 квітня заявки подали обидва кандидати

На "Олімпійському" оптимізували ресурси
Фото: wikipedia.org

Подробиць проведення на НСК "Олімпійський" дебатів кандидатів у президенти України Володимира Зеленського та Петра Порошенка заступник гендиректора спорткомплексу Віктор Анісімов не розкрив, пославшись на комерційну таємницю та заходи безпеки.

Представники виборчих штабів кандидатів у президенти України Петра Порошенка і Володимира Зеленського обговорили на стадіоні "Олімпійський" формат дебатів. Про це в ефірі телеканала "112 Україна" повідомив заступник гендиректора спорткомплексу Віктор Анісімов.

"Відбувся плідний діалог. Ми виробили на сьогоднішній день формат заходів, які будуть проходити і будуть проводитися кожним із кандидатів. Формати трохи відрізняються один від одного. Подробиці я розповісти не можу. З одного боку, є певна комерційна таємниця, з іншого боку, це пов'язано з певними заходами безпеки, оскільки заходи будуть проходити за участю глави держави і кандидата на пост президента України", – сказав він.

За словами представника спорткомплексу, "на сьогоднішній день на всі 100% оптимізовані всі ресурси стадіону", щоб провести дебати на найвищому рівні.

"На сьогоднішній день на 19 квітня було подано дві заявки від обох кандидатів. Фактично вони призначені на вечір, хоча одна зі сторін пропонувала провести захід 19 квітня вдень, а потім продовжити все це ввечері. Але в даній ситуації це не офіційні дебати, які передбачені законом, це захід, який організовується виборчими штабами в рамках передвиборчої агітації", – підкреслив Анісімов.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосувало 30,24%, за Порошенка – 15,95% виборців. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Увечері 3 квітня Зеленський запропонував провести дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві. У ніч на 4 квітня Порошенко погодився на пропозицію і призначив Зеленському зустріч на стадіоні на 14.14 14 квітня.

У штабі Зеленського 12 квітня заявили, що дебати відбудуться на НСК "Олімпійський" о 19.00 19 квітня.

Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук пояснила, що офіційні теледебати, які фінансують із держбюджету, повинні відбутися в студії Суспільного телебачення. Дебати на стадіоні можуть бути формою передвиборчої агітації і мають бути оплачені з фондів кандидатів, зазначали у ЦВК.

Радник штабу Порошенка Олег Медведєв заявляв, що в разі необхідності Порошенко готовий узяти на себе половину витрат на оренду стадіону й оплатити її з виборчого фонду.

11 квітня у штабі Зеленського запропонували провести дебати з Порошенком 19 квітня по телемосту у прямому ефірі.

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що телеміст заборонений правилами дебатів.