Адвокат Єфремова про судовий процес: Генпрокуратура вийшла сама на себе

Андрій Смирнов уважає, що прокурори та слідчі не надали суду жодного факту порушення закону Єфремовим
Скріншот: Олександр Єфремов / YouTube

Генпрокурор України Юрій Луценко не може визнати генерал-лейтенанта міліції Володимира Гуславського винним у захопленні будівлі СБУ в Луганську у 2014 році, тому що із 2005 року той працював у його підпорядкуванні, заявив Андрій Смирнов, адвокат екс-голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Екс-голова СБУ в Луганській області генерал Олександр Петрулевич та його заступник полковник Олег Животов, а також інші свідки на суді у справі колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова дали свідчення, які вказують на невинність підсудного. У цьому переконаний адвокат Єфремова Андрій Смирнов, із яким поспілкувалися кореспонденти "КП в Украине".

Як пише видання, за словами юриста, дані в суді свідчення говорять, що в захопленні будівлі СБУ в Луганську винен колишній начальник ГУ МВС України в Луганській області генерал-лейтенант міліції Володимир Гуславський. Захисник назвав його також основним свідком, показання якого "дуже невигідні нинішнім силовим структурам", оскільки він раніше був представником у регіоні тодішнього глави МВС Юрія Луценка. Гуславський обіймав посаду начальника управління МВС України в Луганській області із січня 2006-го до січня 2007 року, Луценко в той період був міністром – до грудня 2006-го.

"Генеральний прокурор не може визнати колишнього начальника ГУ МВС України в Луганській області генерал-лейтенанта міліції Гуславського винним. Адже виходить, що не дивлячись на великий строк слідства, прокурори та слідчі у цій справі так і не надали суду жодного факту порушення закону Єфремовим, і у підсумку ГПУ вийшла сама на себе", – заявив Смирнов.

Єфремов перебуває під вартою, його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, створенні терористичної організації "ЛНР", а також присвоєнні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Політика затримали 30 липня 2016 року в аеропорту перед вильотом до Австрії та заарештували наступного дня. 4 січня 2017 року обвинувальний акт щодо Єфремова передали до суду.

Адвокати екс-керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександра Єфремова вимагали зміни для нього запобіжного заходу, однак 10 червня Старобільський районний суд Луганської області продовжив арешт ще на два місяці.