Активісти під Кабміном вимагають звільнити в.о. голови Фонду держмайна Трубарова

1 листопада протестувальники планують облаштувати наметове містечко
Фото: kp.ua

Мітингувальники заявили, що їхня акція протесту – безстрокова. Вони вважають, що в.о. голови Фонду держмайна України Віталія Трубарова було призначено на посаду з порушенням закону.

Під Кабінетом Міністрів зібралося приблизно 100 мітингувальників, які вимагають звільнити в.о. голови Фонду держмайна України (ФДМУ) Віталія Трубарова. Переважно це представники громадської організації "Невідомий патріот", повідомляє "КП в Украине".

Активісти скандують: "Геть лобіста і служителя олігархів Віталія Трубарова". Вони заявили, що акція буде безстроковою і триватиме доти, доки Трубаров не піде з посади. 1 листопада протестувальники планують облаштувати наметове містечко.

"Річ у тім, що в.о. голови ФДМУ Віталія Трубарова було призначено на посаду з порушенням закону. Тобто всі процеси, які сьогодні відбуваються у Фонді держмайна, потім може бути оскаржено, тому що Віталій Трубаров сьогодні – нелегітимний голова фонду. Далі – ми вважаємо, що паном Трубаровим має зацікавитися СБУ, оскільки він очолював штаб козацьких організацій, які, як відомо, російська ФСБ створювала в 90-х роках. Багато з цих козаків сьогодні воюють на Донбасі проти України і дестабілізують ситуацію на сході та півдні України. Крім цього, зараз відбувається процес приватизації Бердянського морського порту та інвестиційним радником цього процесу з подачі Трубарова було призначено людину, яка володіє великою охоронною компанією в Москві, яку теж пов'язують із ФСБ. Ми будемо звертатися до СБУ щодо цього, аби Віталія Трубарова перевірили стосовно співпраці з російськими спецслужбами. Торік Генпрокуратура вже відкрила щодо нього кримінальне провадження, але минув рік і немає жодних змін", – заявив прес-секретар ГО "Невідомий патріот" Сергій Антонов.

"КП в Украине" пише, що кількох активістів під час мітингу затримала поліція.

"Ми підозрюємо, що у Трубарова є серйозне лобі у "високих" кабінетах влади і тримають його на цьому посту заради продажу серйозних об'єктів державної власності "правильні" руки. Наприклад, попереду приватизація великого державного об'єкта – "Центренерго". Це великі гроші. Тому сьогодні нам перешкоджають у проведенні мирного мітингу, щоб ми навіть не могли донести свою думку", – заявив представник організації.

Із 2010-го до 2015 року Трубаров був начальником регіонального відділення ФДМУ в Києві, до цього працював у регіональному відділенні фонду, в обласній раді та податковій інспекції в Донецькій області. Про призначення його в.о. голови ФДМ віце-прем'єр Павло Розенко повідомив 6 вересня 2017 року.

У листопаді минулого року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що голова Фонду держмайна Віталій Трубаров підписав незаконний договір про приватизацію частини будівлі Мінагрополітики.