Аласанія заявив, що сьогодні НСТУ проведе переговори зі штабом Зеленського щодо офіційних дебатів

Аласанія: Стабільне щось є тільки в законі про дебати
Фото: Internews Ukraine / Facebook

За словами голови Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураба Аласанії, офіційні дебати кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського і президента України Петра Порошенка, який балотується на другий строк, мають відбутися 19 квітня у студії Суспільного. Водночас Аласанія додав, що Порошенко "готовий до будь-яких варіантів".

8 квітня представники Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) проведуть переговори зі штабом кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського щодо офіційних дебатів, заявив "Українській правді" голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

"Десь о 16.00 у нас будуть перемовини зі штабом Зеленського. Стабільне щось є тільки в законі про дебати і постанові Центральної виборчої комісії", – сказав Аласанія, коментуючи заяву Зеленського про дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві 19 квітня.

За словами голови НСТУ, офіційні дебати 19 квітня мають відбутися у студії мовника і за правилами Суспільного. Аласанія додав, що президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, "готовий до будь-яких варіантів".

"Він точно 19-го готовий бути тут. Будуть кандидати, один, два, так чи інакше, ця година для дебатів", – заявив голова НСТУ.

Аласанія зазначив, що після офіційних дебатів в ефірі Суспільного відбудеться програма "Зворотний відлік", і Порошенко готовий залишитися у студії. За словами голови НСТУ, в ефірі цієї програми кандидати зможуть поспілкуватися у більш вільній манері.

Аласанія також заявив, що якщо кандидати у президенти вчасно звернуться до ЦВК із проханням змінити документ, де йдеться про офіційне місце дебатів, то їх можуть провести й не у студії Суспільного.

Перший тур виборів президента України відбувся 31 березня. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського в першому турі проголосувало 5 714 034 (30,24%) виборці, за Порошенка – 3 014 609 (15,95%). Другий тур виборів призначено на 21 квітня.

Увечері 3 квітня Зеленський запропонував провести дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві. Він заявив, що чекає відповіді від Порошенка протягом 24 годин, і висунув низку умов, серед яких було здавання аналізів. У ніч на 4 квітня Порошенко прийняв пропозицію.

Зеленський здав аналізи у клініці Eurolab. Порошенко для проведення дослідження приїхав на НСК "Олімпійський", де в нього взяли зразки медики з чотирьох клінік. Головний лікар київської міської клінічної лікарні "Соціотерапія" Володимир Ярий заявив, що психоактивних речовин в організмі Порошенка не виявили. Лабораторія клініки Eurolab не виявила наркотиків в аналізах Зеленського.

7 квітня Порошенко заявив, що готовий до дискусії із Зеленським на стадіоні "Олімпійський" 14 квітня.

Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук зазначила, що офіційні теледебати, які фінансують із держбюджету, мають відбутися у студії Суспільного телебачення.

Голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов повідомив, що Порошенко кличе Зеленського на дебати і 14-го, і 19 квітня.

8 квітня Зеленський заявив, що його дебати з чинним главою держави Петром Порошенком відбудуться 19 квітня на "Олімпійському".