Антикорупційна прокуратура остерігається втечі Розенблата до Німеччини

Розенблат заявив, що ховатися від слідства та суду не має наміру
Фото: Boryslav Rozenblat / Facebook

Позафракційний нардеп Борислав Розенблат заявив, що не збирається їхати з України та готовий здати паспорти. Водночас у САП підкреслили, що в нардепа є нерухомість у Німеччині, тому відомство остерігається його втечі.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) остарігається, що в разі, якщо позафракційному депутату Верховної Ради Бориславу Розенблату не оберуть запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 10 млн грн, то він може втекти до Німеччини, передає кореспондент "ГОРДОН".

Про це в Солом'янському суді Києва 18 липня заявив заступник керівника САП Володимир Кривенко.

За його словами, Розенблат має нерухомість у Німеччині та може ховатися там від слідства. Зокрема, у нього є будинок і земельна ділянка.

Однак сам Розенблат заявив, що ховатися не має наміру, і підкреслив свою готовність здати паспорти.

САП просить суд обрати позафракційному нардепові Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 10 млн 2 тис. 960 грн.

19 червня 2017 року детективи НАБУ за підозрою в отриманні хабара затримали охоронця Розенблата. За інформацією НАБУ, хабар передавали за вирішення питання щодо ліцензування видобування бурштину.

20 червня Холодницький заявив, що хабар у розмірі $200 тис. було призначено Розенблату та Полякову.

11 липня Верховна Рада розглядала подання генпрокурора Юрія Луценка щодо п'ятьох нардепів. Із Полякова та Розенблата Верховна Рада зняла недоторканність, але не дала згоди на затримання й арешт.

13 липня Полякову та Розенблату вручили підозри.