Апеляційний суд залишив екснардепа Колєснікова на поруках

Колєснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді керівника Агентства держмайна України
Фото: Дмитрий Колесников / Facebook

У суді відмовилися задовольнити апеляцію прокуратури Дніпропетровської області, яка наполягала на арешті екснардепа від Опозиційного блоку Дмитра Колєснікова. Раніше його відпустили на поруки депутата-самовисуванця Дмитра Шпенова.

1 жовтня Апеляційний суд у Дніпрі ухвалив рішення залишити без зміни запобіжний  захід для колишнього народного депутата від Опозиційного блоку Дмитра Колєснікова. Про це повідомляє "Первый криворожский".

Судді відмовилися задовольнити апеляцію прокуратури Дніпропетровської області, яка наполягала на взятті Колєснікова під варту.

Кількома годинами раніше таке саме рішення ухвалили щодо екснардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула.

Колєсніков керував Агентством держмайна України із грудня 2010 року. У грудні 2012 року тодішній президент країни Віктор Янукович звільнив його із цієї посади і призначив головою Дніпропетровської обласної держадміністрації. У березні 2014 року його звільнили. У жовтні 2014 року Колєснікова обрали народним депутатом VІІІ скликання від Опозиційного блоку.

У 2018 році тодішній генпрокурор Юрій Луценко двічі вносив у Раду подання на притягнення до кримінальної відповідальності Колєснікова.

"Слідством установлено, що Колєсніков, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, зловживаючи службовим становищем, вчинив певні дії, унаслідок чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості – виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості імені Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. м&³2;", – повідомила речниця Луценка Лариса Сарган.

16 жовтня Верховна Рада не підтримала зняття недоторканності з Колєснікова. За це рішення проголосувало лише 163 народні депутати за необхідних 226.

6 вересня 2019 року Луценко повідомив, що екснардепам Вілкулу та Колєснікову оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

16 вересня стало відомо, що суд відпустив нардепів на поруки депутата-самовисуванця Дмитра Шпенова.