Аваков про ролик із Зеленським і вантажівкою: Треба реагувати надсуворо, щоб штаби не заходили за червоні лінії

Аваков: Думаю, що президента підставили
Фото: ЕРА

Нацполіція кваліфікувала появу ролика, в якому кандидата в президенти Володимира Зеленського збиває фура, як погрозу громадському діячеві. Численним нападам на активістів в Україні теж передували погрози, нагадав глава МВС Арсен Аваков.

Ролики, такі як той, у якому кандидата в президенти, актора Володимира Зеленського нібито збиває вантажний автомобіль, створюють атмосферу ненависті в країні, правоохоронні органи зобов'язані реагувати. Так міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував початок кримінального провадження за фактом оприлюднення ролика у Telegram-каналі, пов'язаному зі штабом кандидата Петра Порошенка.

Про це Аваков сказав під час виступу на Київському безпековому форумі, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Я бачив цей потворний ролик на офіційному каналі президента. Я думаю, що президента підставили. Це питання повинно дістати оцінку. Можливо, не глибоку юридичну оцінку – наш кодекс дуже специфічний. Але це повинно мати моральну оцінку", – заявив міністр.

Нацполіція кваліфікувала ролик як погрозу громадському діячеві, нагадав він.

"У нас за останній час було багато ситуацій, коли громадські діячі спочатку одержували жарти, хі-хі, потім погрози, а потім були реальні травми і трагічні випадки. На такі речі потрібно реагувати надсуворо, задаючи випереджувальний формат, для того щоб штаби кандидатів не заходили за червоні лінії", – сказав Аваков.

Відеоролик, на якому Зеленського нібито збиває вантажівка, ввечері 10 квітня опублікували в Telegram-каналі "Європейське майбутнє України", який веде штаб чинного президента України Петра Порошенка. У штабі Зеленського заявили, що порекомендують кандидату посилити охорону.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%. Вони вийшли у другий тур, який відбудеться 21 квітня.

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 5–10 квітня, у другому турі президентських виборів за Зеленського готовий проголосувати 71% респондентів серед тих, хто збирається прийти на дільниці і визначився з вибором, за Порошенка – 29%.