"Багато більш важливих справ". У "Слузі народу" поки що не планують подавати до Ради питання про висловлювання Ірини Геращенко

Арахамія: Це питання не можна було просто так залишити
Фото: Слуга народу / Facebook

За словами голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, висловлювання нардепки від "Євросолідарності" Ірини Геращенко про "зелених чоловічків" у Верховній Раді обурили представників його політсили.

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді поки що не має наміру ставити на порядок денний сесії питання про позбавлення нардепки від "Європейської солідарності" Ірини Геращенко права брати участь у засіданнях у зв'язку з її словами про "зелених чоловічків" у Раді.

Про це 13 вересня повідомив журналістам голова фракції Давид Арахамія, інформує LIGA.net.

"Ми розглянули на комітеті і прийняли рішення, але в зал, я думаю, зараз недоречно виносити. У нас багато більш важливих справ", – сказав він.

Арахамія вважає, що "це питання не можна було просто так залишити", тому що цією ситуацією були обурені нардепи від "Слуги народу".

10 вересня Геращенко порівняла парламентську більшість із російськими "зеленими чоловічками", які п'ять років тому захопили Крим. Вона також висунула вимогу, щоб спікер Верховної Ради Дмитро Разумков "заспокоїв свій югенд" і не дозволяв депутатам перекрикувати опозицію.

11 вересня нардепка повідомила, що її запросили на засідання регламентного комітету стосовно заяв, зроблених напередодні. Вона пояснила, що виступила "емоційно й образно" у відповідь на "грубе порушення новим спікером регламенту".

12 вересня ЗМІ поширили заяву нардепа від "Європейської солідарності" Миколи Княжицького про те, що члени регламентного комітету шістьма голосами "за" позбавили Геращенко права брати участь у пленарних засіданнях.

Сама Геращенко пояснила, що позбавити її права брати участь у роботі парламенту можна тільки голосуванням у сесійній залі.