"Банк зможе й надалі стрімко розвиватися". У "ПриватБанку" відреагували на ухвалення "антиколомойського" закону

"ПриватБанк" націоналізували 2016 року
Фото: depositphotos.com

Коментуючи ухвалення закону, що забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам (відомого як "антиколомойський"), у "ПриватБанку" підкреслили, що для збереження фінустанови держава витратила понад 155 млрд грн.

Ухвалення Верховною Радою законопроєкту, що забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам (відомого як "антиколомойський"), дасть змогу "ПриватБанку" продовжити свій розвиток. Про це 13 травня заявив голова правління "ПриватБанку" Петр Крумханзл, повідомляє у Facebook пресслужба фінустанови.

"ПриватБанк", заради збереження та порятунку якого держава витратила понад 155 млрд грн, зможе й надалі впевнено працювати та стрімко розвиватися, незважаючи на спроби попередніх власників визнати його націоналізацію незаконною", – підкреслив Крумханзл.

13 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2571-д "Про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

Перед голосуванням президент України Володимир Зеленський закликав підтримати його. За словами глави держави, ідеться про захист української економіки.

У першому читанні законопроєкт ухвалили 30 березня. Зокрема, документ унеможливить повернення "ПриватБанку", націоналізованого 2016 року, бізнесмену Ігореві Коломойському, який намагається оскаржити націоналізацію в судах.

Бізнесмен назвав цей законопроєкт "не "антиколомойським", а антиукраїнським".

Ухвалення цього законопроєкту, поряд із відкриттям ринку землі, – головні вимоги Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною. Міністр фінансів України Сергій Марченко заявляв, що без ухвалення документа подальша співпраця із МВФ буде неможливою.