"Батьківщина" висунула Тимошенко у президенти

"Батьківщина" висунула Тимошенко кандидатом у президенти України
Фото: ba.org.ua

З'їзд "Батьківщини" ухвалив рішення про висунення кандидатом у президенти України лідера політсили Юлії Тимошенко. На з'їзді виступили екс-президент України Леонід Кравчук, патріарх Філарет, делегатам також показали відеозвернення екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі.

22 січня з'їзд партії "Батьківщина" висунув кандидатом у президенти України лідера партії Юлію Тимошенко, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

Рішення було ухвалено одноголосно.

З'їзд відбувався у столичному Палаці спорту. Перед делегатами, зокрема, виступали патріарх Філарет і перший президент України Леонід Кучма.

Філарет нагадав, що нещодавно Україна одержала томос про автокефалію православної церкви, і сказав, що цьому процесу сприяли президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

"Але досяг цієї мети нинішній президент Петро Олексійович Порошенко. І ми дякуємо всім президентам, які докладали зусиль, щоб одержати томос. Це не втручання у церковні справи, а турбота", – сказав Філарет.

Філарет на з'їзді партії Тимошенко згадав про Порошенка. Фото: ba.org.ua

Окрім того, на з'їзді були присутні сім′я Тимошенко і співаки Олександр Пономарьов та Павло Зібров, делегатам також продемонстрували відеозвернення екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Він заявив, що Україна "може стати наддержавою, але для цього треба прибирати Порошенка і його банду".

"Я знаю Юлю майже 20 років. У нас було багато суперечок, ми погоджувалися [одне з одним] за всі ці роки, не погоджувалися, але я щасливий уважати її своїм другом... Вона невтомний борець за Україну та інтереси українців. Я ніколи не забуду (і мій народ у Грузії не забуде), що у 2008 році, коли на нас напала путінська Росія, за ініціативою Тимошенко уряд України виділив гуманітарну допомогу на знак солідарності з братнім народом", – сказав Саакашвілі.

Під час виступу лідер "Батьківщини" заявила, що своїм першочерговим завданням уважає підвищення зарплат і пенсій. "За п'ять років середня заробітна плата і пенсії в Україні повинні досягти рівня сусідньої Польщі. Це означає, що за мого правління, за п'ять років, доходи людей збільшаться у 3,5 раза", – пообіцяла Тимошенко.

Серед інших завдань нової влади вона назвала програму довгострокового банківського мікрокредитування і реформу медицини.

"Немає, не існує такої сили, яка би примусила мене служити офшорам, дивідендам або Мальдівам. Я служила і служитиму тільки вам", – заявила Тимошенко.

Юлію Тимошенко цілує її чоловік Олександр, ліворуч від них – співак Олександр Пономарьов. Фото: ba.org.ua

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року. 31 грудня 2018 року у країні стартувала президентська виборча кампанія.