Березовець: Візит Порошенка потрібен для відбілювання іміджу Трампа. Для Білого дому він не менш важливий, ніж для Києва

Тарас Березовець: Питання корупції для Білого дому не є пріоритетним, на відміну від Держдепу
Фото: Taras Berezovets / Facebook

Повного порядку денного переговорів президента України Петра Порошенка із главою США Дональдом Трампом не знають навіть у Держдепартаменті, повідомив політолог Тарас Березовець.

Через кілька годин президент України Петро Порошенко приземлиться у Вашингтоні, де завтра відбудуться його зустрічі з віце-президентом США Майком Пенсом і президентом Дональдом Трампом, однак повного порядку денного переговорів не знають навіть у Держдепартаменті. Про це політолог Тарас Березовець, який перебуває у Вашингтоні, повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Точно відомо, що темою переговорів стане Донбас, точніше новий формат переговорів. На це вже встиг натякнути Тіллерсон (держсекретар США Рекс Тіллерсон. – "ГОРДОН") минулого тижня. Питання корупції для Білого дому не є пріоритетним, на відміну від Держдепу. Але вплив Держдепартаменту на зовнішню політику зараз істотно зменшився. Сторони також планують обговорити нові санкції проти РФ і проблеми допуску у Крим міжнародних спостерігачів. Зберігається інтрига навколо надання Україні легкого летального озброєння. Поки що визначеності тут немає. Американців також цікавить питання збереження єдності коаліції та недопущення дострокових виборів", – розповів він.

За словами політолога, відсутність чіткого порядку денного переговорів уже стала "візитною карткою" адміністрації Трампа.

"Оскільки адміністрація Трампа перебуває в центрі розслідування зв'язків із РФ, візит Петра Порошенка потрібен для відбілювання іміджу президента США. Тому для Білого дому він не менш важливий, ніж для Києва", – зазначив він.

14 червня головний редактор видання "ГОРДОН" Олеся Бацман із посиланням на свої джерела в Адміністрації Президента повідомила, що зустріч Порошенка і Трампа відбудеться 20 червня у Вашингтоні.

Проведення зустрічі Порошенка і Трампа підтвердив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Із моменту вступу на посаду 20 січня 2017 року Трамп ще жодного разу не зустрічався з Порошенком, а 5 лютого вони провели телефонну розмову.