Безсмертний заявив, що російські спецслужби планували вбивство Кучми

Безсмертний стверджує, що керівництво України вирішило не повідомляти ЗМІ про підготовку замаху на Кучму
Фото: Роман Безсмертний / Facebook

У 1997 році розвідка перехопила документи про плани щодо ліквідації тодішнього президента України Леоніда Кучми під час закордонного візиту, розповів його колишній представник у Верховній Раді Роман Безсмертний.

У російських спецслужб був план фізичного усунення президента України Леоніда Кучми. Про це 22 вересня в ефірі "Еспресо" заявив екс-представник президента Кучми у Верховній Раді і колишній представник України у тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний.

"Уперше у 1997 році українською розвідкою, спецслужбами було перехоплено документи плану розробки знищення президента Кучми під час закордонного візиту", – повідомив він.

За словами Безсмертного, тоді керівники держави вирішили не повідомляти про це представників ЗМІ.

"На жаль, у суспільстві, у якому ми жили, керівництво держави вирішило не оприлюднювати цих документів. Але якщо взяти цей момент, то, починаючи з 1997 року, проти окремих осіб, політичних лідерів, політичних сил докладаються зусилля або з дискредитації, або з прямого усунення", – додав політик.

Безсмертний стверджує, що у 2005 році російські спецслужби успішно реалізували план дискредитації президента Віктора Ющенка.

Він запевняє, що саме Кремль "підштовхував екс-президента Віктора Януковича до злочинних дій проти Майдану". За допомогою такої дестабілізації, уважає Безсмертний, Росія анексувала Крим і почала агресію на Донбасі.