Білецький: На 14 квітня АП і СБУ готують провокації, в яких мають намір звинуватити "Національний корпус" і "Національні дружини"

Андрій Білецький: Чинному президенту Порошенку бажаємо вдалих дебатів із кандидатом Порошенком та успішної здачі чергових аналізів
Фото: Ростислав Гордон / Gorodnua.com

Позафракційний нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький заявив, що його політична сила під час передвиборчих дебатів кандидатів у президенти не збирається запитувати у президента України Петра Порошенка про корупцію в оборонній галузі, але вимагатиме притягнення його до відповідальності після виборів.

Адміністрація Президента України і Служба безпеки України готують провокації під час дебатів на НСК "Олімпійський" 14 квітня, заявив сьогодні у блозі на "Українській правді" позафракційний нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький.

"14 квітня о 14 годині Петро Порошенко має намір дебатувати на НСК "Олімпійський". За нашою інформацією, Адміністрація Президента і СБУ з метою зриву виборів готують силові провокації, в яких мають намір звинуватити "Національний корпус" і "Національні дружини". Заздалегідь заявляємо: ні "Національний корпус", ні "Національні дружини", ні тим більше полк "Азов" або будь-які інші пов'язані з нами організації не будуть брати участі в акціях під час дебатів президента із самим собою", – написав Білецький.

Він додав, що вимагатиме притягнення Порошенка до відповідальності за корупцію в оборонній сфері вже після виборів президента.

"Уточнюємо: ми не маємо наміру запитувати у Порошенка про його друзів Свинарчуків. Ми не бачимо жодного сенсу вимагати чогось від людини, котра, програючи навіть клоуну, намагається утриматися при владі за допомогою уринотерапії, публічних істерик, брудних технологій і маніпуляцій. Водночас ми не згортаємо акцій із вимогою покарати осіб, які розкрадають оборонну галузь. Ми будемо вимагати притягнення до відповідальності не тільки Свинарчуків, але й Порошенка за корупцію в армії вже у нової влади після президентських виборів. А чинному президенту Порошенку бажаємо вдалих дебатів із кандидатом Порошенком та успішної здачі чергових аналізів", – заявив політик.

Після виходу розслідувань програми "Наші гроші" про розкрадання у сфері оборони представники "Нацкорпусу" і "Нацдружин" неодноразово влаштовували акції протесту з вимогою до президента покарати винних. Прізвище Свинарчук раніше мали колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський і його син Ігор, які, за даними журналістів, були учасниками схеми з розкрадання армії.

Шоумен Володимир Зеленський та Порошенко вийшли у другий тур виборів президента, голосування відбудеться 21 квітня.

3 квітня Зеленський запропонував Порошенку провести дебати на НСК "Олімпійський", висунувши низку умов, однією з яких стало здавання аналізів на алкоголь і наркотики. 5 квітня Зеленський і Порошенко здали зразки біоматеріалів. Того самого дня головний лікар київської міської клінічної лікарні "Соціотерапія" Володимир Ярий заявив, що психоактивних речовин в організмі Порошенка не знайдено, а лабораторія клініки Eurolab повідомила, що не виявила наркотиків в аналізах Зеленського. 10 квітня на НСК "Олімпійський" Порошенко повторно здав аналізи – цього разу представникам Добровільної антидопінгової асоціації VADA. У штабі Зеленського заявили, що він не буде повторно здавати біоматеріали.

Порошенко запросив Зеленського прийти на дебати 14 квітня, у штабі Зеленського заявляли, що дебати відбудуться, але не 14 квітня, а 19-го.